Healthy Bounty

Healthy Bounty

Ingredienten:

Laag 1:
10 Medjoul dadels
150 gr. ongebrande gemengde noten
2 el cacao

Laag 2:
140 gr. kokosrasp
2 el honing
3 el (gesmolten) kokosolie
2 el soya of kokosroom

Laag 3:
200 gr. pure chocolade
2 el gesmolten kokosolie

Bakvorm: Ik maak de bounty’s in de flexibele springvorm voor repen.

Hoe maak je het?

Laag 1, de bodem:
Als eerste gaan wij aan de slag met de eerste laag. Doe de wat fijner geknipte Medjoul dadels, noten en cacao in de blender en mix dit tot een egale massa. Verdeel het mengsel over de bodem van de vormpjes.
laag 2, de midden laag:
Doe de ingrediënten in een mengkom en roer deze goed door elkaar zodat er een egale massa ontstaat, zorg ervoor dat er geen klontjes meer te zien zijn. Proef of het mengsel op smaak is. Nog niet zoet genoeg? Voeg wat extra honing toe.
Schep het mengsel voorzichtig over de bodempjes van de springvorm.
laag 3, de toplaag:
Smelt de pure chocolade samen met de kokosolie in een bakje boven een pan heet water, zodat er een egale chocolade massa ontstaat. Lepel dit vervolgens op de top van de repen zodat er een mooie toplaag ontstaat. Zet de vorm vervolgens in de diepvries en bewaar de repen daarin totdat je ze op wil eten.