ik ben gek op worteltaart cake , het is zoet en kruidig en deze variant even gezonder dan de normale worteltaart. Ja ik weet het, een hele lijst ingrediënten maar geloof me het is het waard!!
smaaksensatie ten top!!!
ingrediënten
3 bananen
3 eieren
4 dadels
100 gram amandelmeel
100 gram havermeel
1 el bakpoeder
2 el kaneel
2 el koek of speculaaskruiden
1 tl kardemom
sap en rasp van 1 sinaasappel
4 tot 6 el ahornsiroop ( net waar jij van houdt)
150 gr wortelrasp
hand vol walnoten
100 gram rozijnen
wat amandelschaafsel voor decoratie ( havermout kan ook)
Hoe maak je het?
zet de oven op 160 graden
We doen eerst de bananen, de eieren en de dadels in de blender. blender dit fijn.
Nu moet je stap voor stap de ingredientenlijst af en en doe de ingrediënten 1 voor 1 in de mixkom(behalve de amandelschaafsel) .
Roer dit door elkaar en nog nu het bananenmengsel erdoor.
roer het geheel goed door elkaar en giet het in een ingevet of met bakpapier bekleed bakblik.
strooi dan het amandelschaafsel erover ( of de havermout) en bak het af in 45-55 min.
let op! elke oven is anders. houdt de cake in de gaten of het niet te bruin word en doe de “haaldesateprikkererdrooguittruuk” om te kijken of hij gaar is!