Kerst met Plus

 

Allemaal druk met voorbereidingen op de Kerst en Feestdagen? Tja je wil toch wat gezelligs doen met de feestdagen en je wilt juist die dag niet de hele dag in de keuken staan, maar ook genieten van de leuke mensen en familie om me heen. Dus ik kon me wel vinden in de buffet gerechten van de Plus. Buffet ja buffet! En iedereen doet wat, maakt wat en neemt wat mee! En echt dat wordt zo leuk.

 

kerst met plus

Ik ben afgelopen vrijdag naar de proeverij geweest bij Plus en vond dat heel erg leuk ennn – niet geheel onbelangrijk – heel erg lekker! Op de proeverij kreeg ik de kans om alvast wat heerlijke buffet gerechtjes te proeven. Leuke inspiratie en ideetjes opgedaan voor mijn eigen diner, dus dat komt wel goed.

Ik ben zelf gek op kleine lekkere gerechtjes, van alles wat…

kerst met plus

 

We hebben al heel wat geoefend. En met “we” bedoel ik mijn familie en vrienden tijdens ons proef kerst diner. Erg leuk hoor al die voorpret. Zo weten we precies wie wat maakt met de feestdagen en wie wat lust en wie wat meeneemt.

Hieronder geef ik jullie wat kleine lekkere ideetjes voor het buffet en laat ik jullie zien wat we gegeten hebben tijdens ons oefen diner, allemaal met de heerlijke gerechten van Plus.

 

kerst met plus

De recepten die ik in deze blog met jullie ga delen zijn;

  • Het borrelbrood met Bieslook-brie.
  • De bloemkoolsoep met dille, mosterd en zalm.
  • Mezzelune met paddestoelen en mozzarella Amuse lepel met zalm
  • Salade met rauwe ham, mozzarella en framboos
  • Stoofperen

kerst met plus

 

Borrelbrood met brie

Dit is echt zo gemaakt en een heel groot succes!
Mooi Korenlanders rustiek brood (desem) zag ik bij Plus en nam deze ook mee voor het buffet. Heb deze eerst ingesneden en toen heerlijk gevuld met bieslook-brie en kort opgebakken.

Wat heb je nodig:

1 Korenlanders rustiek brood naar keuze 1 blok bieslook-brie

Zet de oven op 180 graden Hoe maak je het?

Snij het brood eerst in (zie foto) en vul het met de plakjes brie Bak het af in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is.
Je ruikt het vanzelf, ruikt naar vers brood!

Super makkelijk en succes verzekerd! (zie foto)

kerst met plus

 

Bloemkoolsoep met zalm Wat heb je nodig:

1 bloemkooltje 1 prei
1 rode ui
1 aardappel

2 tenen knoflook
1 el mosterd
4 takjes dille (fijn geknipt)
1 liter kippenbouillon (gemaakt met 1 liter water en 2 blokjes bouillon) 1 el olijfolie

Topping:
Crème fraîche
2 ons gerookte zalm Wat verse dille

Hoe maak je het?

Zet een een pan op je fornuis met wat olie en zet het laag op.
Maak alle groente en de aardappel schoon en snij in kleine stukken.
Zet nu de warmtebron hoog. Doe de ui en de knoflook in de pan en roerbak dit kort en voeg nu de rest van de groente in de pan. Blus dit af met de bouillon, schep nu de mosterd en de dille erbij en laat dit zeker een een half uurtje koken. Dan de staafmixer erdoor. Eventueel wat zout en peper naar smaak.

Snij de zalm in kleine stukjes en meng dit met de fijngeknipte dille.

Schep de soep in mooie glazen of kommetjes. Lepel er wat crème fraîche in en daar op wat zalm met dille. Eet smakelijk!!

 

kerst met plus

 

Mezzelune met paddestoelen en mozzarella

Deze gevulde pasta is ook zo lekker en makkelijk te bereiden. En door de goede olijfolie, pesto en de verse basilicum en de gemengde paddestoelen werd het oprecht een feestje!

Wat heb je nodig:

1 pak mezzelune gevuld met paddestoelen en mozzarella 1 doosje wintermix van paddestoelen
Wat takjes basilicum
1 el pesto

Goede donkere smaakvolle olijfolie
Grof gemalen peper en wat pijnboompitjes

Hoe maak je het?

Zet water op in een pan en breng dit rustig aan de kook.
Snij de champignonmix in grove stukken en bak deze kort in de koekenpan en zet de pan laag.
Knip de basilicum in kleinere stukjes.
Meng de pesto met 2 el olijfolie.
Kook nu de pasta zoals er op de verpakking staat. (4 minuten) Gaar? Giet de pasta af en meng met het pesto/olijfolie mengsel en leg de pasta op een mooi bord.
Schik hier de champignonmix overheen met de basilicum.
Strooi er wat grof gemalen peper en pijnboompitjes over heen.

 

kerst met plus

Amuse lepel met zalm Wat heb je nodig:

6 amuse lepels
Mooie slamix (wat fijn geknipt) 1 rode ui
Gerookte zalm
Verse dille

Leg de lepels op een bord. Schik eerst wat fijn geknipte sla op de lepels.
Dan de zalm erop. Snipper de rode ui en strooi over de zalm. En sluit af met wat verse dille. Eventueel met wat truffel mayonaise.

Hou je niet van zalm? Met rosbief of carpaccio is dit ook heerlijk! Ook mooi te maken in een mooi klein glaasje ipv een amuse lepel.

kerst met plus

 

Salade met rauwe ham, mozzarella en framboos
Deze salade is een eye-catcher op je buffet. Wat een mooie kleuren en de smaak is top! Wat heb je nodig:

Slamix naar keuze Een bakje frambozen

1 bol mozzarella
Een paar plakjes Italiaanse ham

Doe de sla in een mooie kom en schik hier de overige ingrediënten over. Wil je graag dressing? Doe wat olijfolie en balsamico erover.

Op het buffet had ik ook nog carpaccio van courgette, salade caprese, chocolade moelleux, mini bavarois. Echt heerlijk allemaal.

kerst met plus

 

Stoofperen

2 kilo stoofperen
3 el kaneel
5 el kokosbloesemsuiker
Water
Een flinke scheut port of rode wijn

Schil de peren, snij ze in parten of laat ze heel met stokje.
Voeg alles in een pan en doe de ingrediënten erbij. Zorg dat de peren net onder water staan. Breng dit aan de kook en laat daarna zachtjes pruttelen. Zeker een uur of twee.

Fijne feestdagen!!

Kerst met plus

kerst met plus