honingkip

Ik noem dit gerecht honingkip maar eigenlijk is het te lekker voor zo’n simpele naam. Maar het is zo lekker! Geloof me. Hier in huis zijn we er dol op en het liefst had ik dit recept ook in mijn kookboek maar helaas was er geen plek meer. De smaken van zoet, tomaat en spicey is in een perfecte balans. Ook jij kan dit maken!

Nodig:

4 kipfilets
4 rode uien
4 tenen knoflook
5 flinke tomaten
300 ml tomatensaus (ik maak het vers)
3 flinke el honing
3 el worcestershiresauce
Heel veel hot kerriepoeder
Peper en zout naar smaak
Wat arrowroot om te binden (ander bindmiddel kan ook)

Snij de ui, tomaat en kip in kleine stukjes. Pers de knoflook uit. Doe wat olie in de pan en bak hier de kip snel in bruin met zeker 3 el kerriepoeder en wat peper en zout. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak ook even kort mee. Dan de tomaat erbij, plus de saus. Breng het aan de kook en zet dan het vuur laag. Nu de honing en de worcestershiresauce erbij…. Laat zeker 15-20 zachtjes pruttelen. Voeg eventueel wat bindmiddel erbij, als de saus niet genoeg indikt. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe…….
Eet dit heerlijk met rijst, stukjes mango en cashewnoten. Eetsmakelijk!