speculaastaart met amandelspijs

Speculaastaart met amandelspijs

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in me schoentje. Gooi wat in me laarsje, dank u Sinterklaasje!
Met deze speculaastaart met amandelspijs is het echt feest! Of het nu al sinterklaas is of niet. En homemade is nu eenmaal zo leuk en lekker. De speculaastaart met amandelspijs is simpel glutenvrij te maken door de 200 gr havermeel te vervangen door 100 gr amandelmeel en 100 gr boekweitmeel.

speculaasbeslag
Ingrediënten:
200 gr havermeel (glutenvrij? Gebruik amandelmeel )
100 gr (kokosbloesem)suiker
4 eieren
3 el koek en speculaas kruiden
50 gr kokosolie of roomboter (zacht)
50 gr (soja)yoghurt
1 1/2 tl bakingsoda
snufje zout
.
amandelspijs
ingrediënten:
150 gr amandelmeel
1 el honing
1 el citroensap
1 of 2 el water
1 tl amandelaroma

Paar handjes kruidnootjes (spelt of glutenvrij)
wat gesmolten chocola voor decoratie.

Taartblik (18cm) met bakpapier op de bodem.

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden

We beginnen met het maken van de amandelspijs. Doe al de ingrediënten in een kom en roer goed door. Maak er een bal van en verpak in folie. Leg dit even weg, totdat je het gaat gebruiken, in de koelkast.
Nu maken we het cakebeslag.
Voeg nu alle ingrediënten van het speculaasbeslag bij elkaar en roer goed door zodat je geen klontjes hebt. Bekleed de taartblik-bodem met bakpapier en vet de zijkanten in met
kokosolie of roomboter.

Schep de helft van het beslag in je ingevette taartblik.
Rol nu het amandelspijs uit tussen twee bakpieren in. maak een mooi ronde plak van van (18 cm doorsnee) leg dit voorzichtig op het beslag.
strooi er wat kruidnootjes overheen.
Schep nu voorzichtig het overgebleven beslag hier overheen.
Strooi weer wat pepernootjes erover en zet in de oven voor 30-35 minuten.
Smelt ondertussen wat pure chocolade.
Is de taart klaar? Zet het op een rooster om af te koelen en lepel er voorzichtig wat chocola erover.