Raw-gevulde-speculaas

Na het eten van de Raw-gevulde-speculaas bij Sue wist ik het ….. dit ga ik toch wel maken! Ik had het al langer in mijn hoofd na de bodem geproefd te hebben van de december-cheesecake. en nu eindelijk gemaakt. Het is geen goedkoop recept door al de dure ingrediënten. Een speculaashapje te kopen van Sue is goedkoper en ik garandeer je, nog lekkerder! Maar zelf maken is wel heel gaaf! en niet zo moeilijk.

Raw gevulde speculaas

Speculaas deeg

ingrediënten

300 gr amandelmeel
6 dadels
3 el speculaaskruiden
2 el water
2 el ahornsiroop

Hoe maak je dit?

Doe al de ingrediënten (ook de dadels zonder pit) in de blender en mix tot een deeg.
verdeel de deegbal in tweeën en verpak in folie en zet even in de koelkast.
Amandelspijs

ingrediënten

150 gr amandelmeel
1 el honing
1 el citroensap
1 el water
1 tl amandelaroma

Hoe maak je het?

Doe al de ingrediënten in een kom en roer goed door. maak er een bal van en verpak in folie. leg dit even weg in de koelkast.

Nu verder……..

Pak een vierkante vorm (24 cm-24 cm) en bekleed de bodem met bakpapier.
verdeel eerst een deel speculaas deeg op de bodem, dan de spijs en dan het andere deel van het speculaasdeeg. strooi er eventueel wat amandelschaafsel over heen. zet even weg in de koeling. verdeel later voor het serveren in vierkantjes.

tip? door het deeg uit te rollen tussen twee bakpapieren in, verdeel je het makkelijker in de vorm. succes! ik was zo trots!!

One thought on “Raw-gevulde-speculaas

Comments are closed.