Weer zo’n lekker gezonde cake! Een suikervrije Appelcake. Heerlijk voor tussendoor maar zelfs voor ontbijt kan dit gewoon! De noten zijn heerlijk te vervangen door andere noten en de appel kun je zelfs nu met peren vergelijken, ik bedoel de appels kun je nu zelfs ook door peren vervangen.
suikervrije Appelcake
Ingrediënten;
3 eieren
Sap van 1 citroen
10 gedroogde abrikozen
2 bananen
125 Gr amandelmeel
70 Gr havermout ( glutenvrij )
30 Gr hennepzaad
1 el bak poeder
1 appel ( in stukjes)
Rasp van ongeveer 1 citroen
Handje hazelnoten
Hoe maak je het?
Zet de oven op 170 graden.
Doe de eieren, abrikozen, bananen en het sap van 1 citroen tezamen in de blender en mix tot een gladde massa ontstaat.
Doe dan de amandelmeel, havermout, hennepzaad en de bakpoeder in een grote mengkom. Roer dit samen door elkaar met de inhoud van de blender erbij.
Vul nu de ingevette brownievorm met het beslag en garneer met appel en noten.
bak af in 25-30 min.
Als hij net uit de oven komt bestrijken met wat kokosolie..