Recept kapitein natalie:
Ingrediënten;
200 gr speltmeel
200 gr havermeel ( gemalen havermout kan ook )
200 ml plantaardige melk naar keuze ( amandelmelk, rijstemelk, sojamelk)
2 eieren
2 tl bakpoeder
3 tl koek en speculaas kruiden
2 tl kaneel
2 handjes rozijnen
90 gram walnoten
125 gram appelstroop
100 gram kokosbloesemsuiker ( oersuiker of palmsuiker kan ook)
Bakvorm voor reepjes
Mixer met deeghaken
Hoe maak je ze??
Zet de oven op 160 graden en vet de vormpjes in met (kokos)olie.
Meng alle droge ingrediënten in een grote mengkom. Voeg dan de melk, eieren en de appelstroop erbij en mix het tot alles goed gemengd is . Vul het bakvorm voor reepjes en bestrooi eventueel nog met nootjes, cacaonibs, chocolade-hagelslag, havermout of kokos en zet het in de oven en bak ze in 20 a 25 min bruin en gaar.
liever glutenvrij? vervang de meel door amandelmeel en boekweitmeel
liever eivrij vervang de eieren voor 100 ml (plantaardige) melk