Deze havermoutkoekjes-deluxe maakte ik met roomboter van Boer Nellesteijn uit Wassenaar. pure roomboter dat ruikt zo lekker en als je af en toe dat door je koekjes gebruikt, zo echt zo genieten.Let op dit recept is voor een heel weeshuis…… in totaal wel 40 koekjes….. je kan het recept ook halveren…..
havermoutkoekjes de luxe
250 gr roomboter
100 gr kokosbloesemsuiker
500 gr havermout
200 gr rauwe noten
200 gr cranberries
2 el kaneel
4 eieren
zet de oven op 175 graden
Laat de roomboter smelten met de kokosbloesemsuiker in een grotere pan. Als dit gesmolten is voeg je havermout erbij en zet je het gas uit. blender kort de rauwe noten en voeg er ook bij. Nu de rest erbij en goed roeren. Vorm met 2 lepels of met natte handen mooie hoopjes op de bakplaat. bak de koekjes per plaat zo ongeveer in 10-12 min bruin. laat ze goed afkoelen ( als dat lukt! hier gaan ze als warme koekjes over de toonbank!)bewaar ze in een afgesloten pot of trommel.